Sluiten

Prefab

Prefabricatie, oftewel prefab, verwijst naar het proces waarbij bouwonderdelen, zoals installatiesystemen, in een fabriek worden geproduceerd voordat ze naar de bouwplaats worden gebracht. Dit omvat systemen zoals leidingen, kanalen en rioleringen die vooraf worden samengesteld onder gecontroleerde omstandigheden. Door deze installaties vooraf te vervaardigen, kunnen we de kwaliteit en efficiëntie van de installatie op de bouwplaats aanzienlijk verbeteren.

Voordelen van Prefabricage

  • Kortere Bouwtijd: Door installatiesystemen in de fabriek te preassemblen, kunnen deze snel en efficiënt op de bouwplaats worden gemonteerd. Dit versnelt de bouwtijd en maakt een snellere oplevering van projecten mogelijk.
  • Hogere Kwaliteit: Prefabricatie vindt plaats in een gecontroleerde omgeving met precisieapparatuur, wat zorgt voor een consistente hoge kwaliteit van de installaties. Dit vermindert de kans op fouten en verhoogt de betrouwbaarheid van de systemen.
  • Kostenbesparing: Door efficiënt te produceren en gebruik te maken van gestandaardiseerde processen in de fabriek, kunnen we materiaalverspilling en fouten minimaliseren. Dit leidt tot lagere kosten en een effectievere benutting van middelen.
  • Milieuvriendelijkheid: Prefabricatie maakt gebruik van duurzame en gerecycleerde materialen en vermindert transportbewegingen, wat bijdraagt aan een lagere milieu-impact. Dit helpt om de ecologische voetafdruk van een project te verkleinen.

Meer weten over prefab?

Neem contact op met Dorien, zij vertelt je er graag alles over!

Een aantal van onze certificaten