De klas van september 2020 is al in volle gang, geef je op voor 2021!

Lomans Academy

Lomans is totaalinstallateur en een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. We werken met ongeveer 300 medewerkers vanuit onze vestigingen in Amersfoort en Capelle aan den IJssel. We zijn een erkend leerbedrijf, topcoach van het jaar 2019 en investeren volop in het opleiden van de toekomstige technische vakmensen. September 2020 is Lomans begonnen met de Lomans Academy en hiermee werd onze droom werkelijkheid! Met de oprichting van de Lomans Academy is Lomans Totaalinstallateur een unieke samenwerking aangegaan met de School van Techniek van MBO Amersfoort. Het onderwijs en het bedrijfsleven staan namelijk in nauw contact met elkaar. Waar het onderwijs haar studenten op het gebied van kennis kan ontwikkelen, zijn er bedrijven nodig om deze kennis in de praktijk toe te passen door middel van stages en leerwerkplekken. Wij als Lomans willen studenten de kans geven om gelijk in de eerste schoolweek met echte werkzaamheden en projecten aan de slag te gaan! Bij de Lomans Academy worden eigen vakmensen opgeleid voor mbo niveau 2,3 én 4.

Tijdens de BBL opleiding krijgen de studenten één dag in de week les in onze theorie- en praktijklokalen in Amersfoort en werken zij vier dagen per week op de bouw. Zo zijn de studenten vanaf dag 1 in dienst bij Lomans! Hiermee kiezen de studenten dus niet alleen een opleiding maar werken zij gelijk aan hun toekomst.

Om de theorie in praktijk te kunnen brengen, is binnen de Lomans Academy een belangrijke rol weggelegd voor de werkplekbegeleider en praktijkopleiders. Op de Lomans Academy hanteren we een meester-gezel 2.0 principe. Elke student krijgt een vaste ervaren praktijkbegeleider van Lomans die hem/haar vier dagen in de week op sleeptouw neemt en het vak leert. Op deze manier is er veel persoonlijke aandacht voor de student.

En wist je dat één van onze praktijkbegeleiders van de Lomans Academy, Sanjay Bhoendie, vorig jaar topcoach van het jaar is geworden en daarnaast beste praktijkopleider van regio Zuid-Holland?

Bekijk de Academy

Past werken en leren binnen Lomans bij jou?

De Lomans Academy biedt opleidingen in de elektrotechniek en werktuigbouwkunde met een diploma MBO niveau 2, 3 en 4. Andere richtingen zijn daarnaast ook mogelijk. Zo bieden wij opleidingen om aan de slag te gaan in zowel kantoor- als montagefuncties.

Heb je interesse of ken je iemand die dit gaaf lijkt? In september 2021 starten namelijk weer 2 klassen!

1. Een klas vol studenten elektrotechniek en installatietechniek niveau 2 en 3. Wil jij je omscholen tot techniek? Of zit je nu op de middelbare school en ben je opzoek naar een leerplek in de techniek met veel persoonlijke aandacht waarin jouw ontwikkeling centraal staat? Dan is een leer- werk traject misschien wel een goede optie voor jou!

2. Een klas vol medewerkers die niveau 3 hebben afgerond en door willen met niveau 4. Voor deze klas zijn ook nieuwe collega’s meer dan welkom! Ben jij nu werkzaam als monteur met een niveau 3 diploma op zak en wil je graag verder leren en groeien binnen een mooi familie bedrijf? Neem dan contact op om mee te draaien in dit mooie programma.

3. Extra mogelijkheid voor zij instromers: Heb jij een afgeronde niveau 3 opleiding en sta je nog aan het begin van je carrière maar heb je het verkeerde vakgebied gekozen? Of wil je wegens Covid-19 van branche wisselen omdat je bijvoorbeeld in de Horeca of evenementenbranche werkt? Binnen een jaar kunnen wij je omscholen tot Monteur elektrotechniek of installatietechniek.

En wist je dat alle opleidingskosten door Lomans worden betaald? Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op met Liselotte Verboom

Typisch Lomans
Vragen over de Lomans Academy?

Wil je meer informatie ontvangen, dan kun je terecht bij Liselotte Verboom. Je bereikt haar via l.verboom@lomans.nl of telefonisch. Ook kan je een whatsapp bericht sturen naar 0610084464!

De klas van september 2020 is al in volle gang, geef je op voor 2021!

Voor meer informatie

Neem contact op
Lomans