Van der Hoeven Kliniek

Looptijd: mei 2015 – februari 2016
Opdrachtgever: De Forensische Zorgspecialist (DZF)
Locatie: Utrecht

In Utrecht ligt het terrein van De Forensische Zorgspecialisten. Op dit terrein, dat vergelijkbaar is met een klein dorp, bevinden zich voornamelijk gebouwen uit de jaren 70 en 80. Deze  gebouwen vormen de Dr. Henri van der Hoevenkliniek. Een vooraanstaande kliniek op het gebied van forensisch psychische zorg.

Lomans is door de Forensische Zorgspecialisten geselecteerd als installateur voor de elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en beveiligingsinstallaties.

Typisch Lomans

Duurzame installaties

Bij Lomans werken wij graag aan het verduurzamen van het gebouw waar wij aan werken. Ook bij dit gebouw is dat een uitgangspunt. De volledige gang verlichtingsinstallatie in het 16.000 vierkante meter tellende pand is voorzien van LED-verlichting. Evenals de vluchtwegarmaturen. Door de armaturen ook aan te sturen door het DALI-protocol zal dit bijdragen aan de duurzaamheid en het comfort van het gebouw. Dit protocol zorgt er namelijk voor dat verschillende onderdelen beter te reguleren zijn en gemakkelijker te monitoren en controleren.

 Luchtbehandelingsinstallatie

Lomans is gestart met de drie woongroepen achterop het terrein. Deze werden qua installaties volledig gestript en geschikt gemaakt voor hedendaags gebruik. Grote wijziging hierin is het aanbrengen van een luchtbehandelingsinstallatie, iets dat tot dan toe nog niet in het gebouw aanwezig was. Deze klus was een behoorlijke uitdaging. Het gebouw was qua plafondhoogte niet uitgelegd voor deze werkzaamheden. Toch is het de monteurs gelukt om de opdracht uit te voeren.

Mindervaliden

In de jaren ’70 en ’80 werd er nog geen rekening gehouden met mensen die minder goed ter been zijn (mindervaliden). Hierdoor waren in het gebouw geen liften of patiëntenkamers aanwezig die geschikt waren voor rolstoelgebruikers. Door op een tweetal strategische punten liften te creëren, is de gehele Van der Hoeven Kliniek nu bereikbaar voor mindervaliden. Ook zijn in het gebouw Eikeboom en in de E-vleugel mindervalidekamers gecreëerd.

 

Werktuigbouwkundige Installatie - Hokli Tijdens de verbouwing - Hokli van der Hoeven Kliniek
Bekijk de Academy
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw project?
Neem contact met ons op
Lomans