Een centrale vestiging in Amersfoort voor Vesting Finance

Looptijd:                mei – november 2017

Opdrachtgevers: AXA Immoselect & Vesting Finance

W-installaties:      binnenriolering, waterinstallaties, sanitair, brandbestrijdingsinstallaties, verwarmingsinstallaties, ventilatie en luchtbehandelingsinstallaties, koelinstallaties & regelinstallaties

E-installaties:    kabelgoten, lichtinstallatie, krachtinstallatie, schakel- en verdeelinrichting, armaturen en noodarmaturen, aarding, inbraakbeveiligingsinstallatie, intercominstallatie, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, data- en telefoonnetwerk, camerainstallatie


 

Vesting Finance is een financiële organisatie met ongeveer 600 medewerkers. Het bedrijf is nu nog werkzaam vanuit vijf aparte vestigingen, maar opereert binnenkort vanuit één centrale vestiging in Amersfoort. Een bestaand kantoorpand vlakbij het centraal station wordt gerenoveerd en gereedgemaakt voor Vesting Finance. Op vijf verdiepingen voeren wij werkzaamheden uit in twee fases. In de eerste fase zorgden we ervoor dat de verdiepingen in opdracht van gebouwbeheerder AXA in oorspronkelijke stand werden teruggebracht. De tweede fase bestaat uit een inbouwpakket, waarbij we alle installaties inrichten volgens de wensen van Vesting Finance.

Typisch Lomans

We verdiepen ons graag in de cultuur en het specifieke gebruik van het gebouw. Aan de hand van de situatie en aandachtsgebieden analyseren we wat voor een betreffend gebouw de beste oplossing is. De eisen, wensen en de behoeftes van de klant stellen wij hierin voorop. Elk gebouw en elke klant is namelijk anders en dat maakt ook dat elke situatie en elk aandachtsgebied verschilt. Onderstaand lichten wij de belangrijkste elementen van dit project uit.

Bouwselectie via calculatieschema

We zijn geselecteerd voor het bouwteam op basis van een calculatieschema. Dit geeft meerdere voordelen voor de opdrachtgever. Alle kennis en kunde op installatie-gebied is al in een vroeg stadium opgenomen in het bouwteam. We konden direct gezamenlijk starten met de engineering. In overleg en in samenwerking met de opdrachtgever en adviseur hebben we het programma van eisen uitgewerkt en het installatieontwerp verzorgd. Eventuele risico’s en grijze gebieden worden direct gezamenlijk opgepakt en ondervangen. Hierdoor bevat het ontwerp praktische oplossingen die echt werken en worden faalkosten beperkt.

Korte doorlooptijd

In zes maanden tijd worden 500 kantoorplaatsen gerealiseerd. De doorlooptijd is kort en de deadlines zijn met recht uitdagend te noemen. Het project is gefaseerd in opdracht gegeven, ook om het snelle schakelen te kunnen waarborgen.

Overlastbeperking

Op de begane grond van het pand zit huurder MVGM. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken zijn strikte afspraken gemaakt. Zo vinden boorwerkzaamheden plaats op tijden die voor MVGM het meest gunstig zijn en staan er geen radio’s aan tijdens onze werkzaamheden. Voor de aan- en afvoer van materialen hebben we aparte ‘bouwroutes’ ingericht, die gescheiden zijn van de gebruikers van het pand.

Vesting Finance vesting finance Vesting Finance Vesting Finance
Bekijk de Academy
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw project?
Neem contact met ons op
Lomans